Hjælp os og DTU med at blive klogere på klimaadfærd

Kunne du tænke dig at hjælpe os og DTU med at blive klogere på klimaadfærd? Hvis ja, så deltag i vores nye klimaspil og korte spørgeskema. Vi opfordrer alle interesserede medlemmer i LB Forsikring til at hjælpe os med at rykke vores viden om klimasikring af boliger og deltage i undersøgelsen. Det tager ca. 20 min.

  • Spillet består af 5 runder, hvor du skal vurdere, om din bolig skal klimasikres. 
  • Din score vil løbende udvikle sig under spillet alt efter dine svar. 
  • Du besvarer en række spørgsmål om din risikovillighed. 

OBS: Undersøgelsen er slut

Hvorfor har vi brug for din viden?

LB Forsikrings Videncenter har i samarbejde med DTU udviklet et klimaspil og et spørgeskema, som skal være med til at skabe ny viden om, hvordan vi som mennesker opfatter informationer om risiko, og hvordan disse informationer om risiko påvirker vores vilje til at handle. Dette kunne f.eks. være ved oversvømmelser i boliger.  Ved at bidrage med din viden medvirker du til i fællesskab med andre LB-medlemmer, at hjælpe DTU og os med fremover, at skabe varige forandringer for dig og din omgivelser. Det er nemlig vores overbevisning, at denne forandring skal drives gennem fællesindsatser. 

For at hjælpe skal du som medlem gennemføre vores nye klimaspil og efterfølgende besvare et spørgeskema. Igennem spillet vil du blive udsat for stigende risiko for oversvømmelser, og du skal løbende vurdere, om du vil investere i at sikre dit hus. Spillet vil oplyse dig om når risikoniveauet ændrer sig, så du kan tilpasse din holdning. Du skal ikke vælge, hvordan du klimasikrer, bare om du har lyst.

Når spillet er afsluttet, vil du automatisk blive sendt videre til spørgeskemaet. Det er vigtigt, at du både spiller spillet og besvare spørgeskemaet.
Alt data opbevares og behandles i anonymiseret form i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen, og personlige oplysninger vil derfor ikke kunne spores. Nogle af spørgsmålene handler om moralske dilemmaer, men vi minder dig om, at dine svar er fuldstændige anonyme og fortrolige. Da dine svar er vigtige for præcisionen af vores resultater, beder vi dig svare så ærligt og præcist som muligt.

Det er vigtigt, at du besvarer alle spørgsmålene, og der kan sagtens være spørgsmål, der minder om hinanden eller, der kan fortolkes på flere måde.  Her skal du blot vurdere situationen ud fra bedste evne, ingen svar er forkerte. 

Hjælp os og DTU med at blive klogere på klimaadfærd

Målet med dette videnssamarbejde er at blive klogere på, hvordan vi som samfund får folk til at tage de nødvendige forholdsregler, så de får færre oversvømmelser, og passer bedre på vores klima.

Hovedresultaterne af undersøgelsen vil blive offentligt tilgængelig for alle med interesse for emnet, og er ikke forbeholdt LB Forsikring og DTU alene. Alt data opbevares og behandles i anonymiseres form i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen.

OBS: Undersøgelsen er slut