Vores partnerskaber og støtte

Vi tror på styrken i fællesskabet om en fælles sag. Det gælder både, når det handler om at passe på vores medlemmer og samfundet omkring os. Derfor indgår vi løbende samarbejde med forskellige partnere, ligesom vi støtter gode organisationer og projekter. Samlet donerede LB Koncernen knap 6 mio. kr. til en række forskellige projekter i 2018.

I afsnittet her finder du et udpluk af større partnerskaber, samt støttemuligheder i LB regi for projekter, organisationer og privatpersoner.

 

Lær for Livet

Lær for Livet og LB Forsikring har i 2018 indgået et samarbejde, der skal styrke arbejdet med anbragte børns læring. Over de næste 3 år, vil LB Forsikring støttet Lær for Livets mentorordning med 4 millioner kroner.

Lær for Livet er en helhedsorienteret indsats, der skal styrke læring og livsduelighed hos anbragte børn og hæve deres uddannelsesniveau, så de øger chancen for at bryde den sociale arv. 
Programmet blev etableret i 2013 og optager hvert år op mod 100 nye børn ind i læringsprogrammet, der strækker sig over 6 år.

Centralt i Lær for Livet er en mentorordning, hvor hvert barn i læringsprogrammet får en frivillig mentor. Mentoren hjælper barnet med lektier og giver faglig og social støtte i al den tid, barnet er med i programmet. Der er i dag ca. 300 frivillige mentorer. Men hvert år skal der rekrutteres 120 nye mentorer. 
Det er denne mentorordning, som LB Forsikring og Lær for Livet samarbejder om; Der er nemlig et betydeligt sammenfald mellem LB’s medlemmer og de mentorer, man har bedst erfaring med i Lær for Livet. 

LB Forsikring er et forsikringsfællesskab, hvor vi dækker for hinanden, når uheldet er ude. Vores medlemmer består af faggrupper, der er gode til at passe på sig selv og andre. Man kan ikke forsikre sig mod vanskeligheder i livet. Derfor investerer vi i fællesskaber og forebyggelse. Og forhåbentligt kan samarbejdetagte børn får muligheden for at skabe et godt liv for sig selv.

Skolepatruljer

Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring har i 2018 indgået et samarbejde, der fortsat skal gøre det attraktivt at være Skolepatrulje og skabe respekt for det store stykke arbejde Skolepatruljerne dagligt gør rundt omkring i landet.

Skolepatruljen skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

I dag går de stadig forrest som det gode eksempel og minder alle os andre om, at vi skal passe på hinanden – ikke bare i trafikken, men overalt i livet. De tager et større ansvar end de fleste og ser det som helt naturligt at hjælpe de mindste elever sikkert i skole hver morgen. Skolepatruljen viser os alle sammen, at en lille smule hensyn og overskud er alt det kræver – så er vi godt på vej sammen. 

Lærerstandens Brandforsikring støtter projektet med 3.900.000 kr. over de kommende tre år, fordi det forener tanken om at gøre noget godt for andre og trygheden ved at kunne komme sikkert til og fra skole.

Vi er et forsikringsselskab med dybe rødder i den danske skoleverden. Skolepatruljerne er en helt naturlig forlængelse af vores DNA. Eleverne og deres lærere fortjener al den støtte og respekt de kan få, og vi er stolte over at være en del af projektet.

Fat om finanserne

LB Forsikring støtter projektet 'Fat om finanserne'. 

Formålet er at give børn og unge i 8-10 klasse bedre forudsætninger for at tage stilling til økonomiske problemstillinger. Det sker gennem spillet 'Fat om finanserne', der kombinerer leg og læring, samtidig med at det understøtter fagene matematik og samfundsfag og matcher intentionerne i Folkeskoleloven om at sikre, at eleverne møder flere forskellige måder at lære på. 

"Op mod 20 procent af de 21-24 årige har ikke tegnet indboforsikringer og står derfor potentielt i store vanskeligheder i tilfælde af tyveri, eller hvis de fx kommer til at skade andre personer eller andres ejendom. Det er blandt andet derfor, vi støtter Fat om finanserne, der giver unge mennesker en rigtig god fornemmelse for, hvilke økonomiske prioriteter der kan vise sig at blive afgørende for ens livsforløb og livskvalitet," administrerende direktør i LB Forsikring, Anne Mette Toftegaard. 

LB Forsikring har støttet videreudviklingen af 'Fat om finanserne' økonomisk og stiller med medarbejdere, der fungerer som instruktører under afviklingen af kurserne.

Læs mere om 'Fat om finanserne' på Ungdomsbyen.dk, hvor det også er muligt at booke tid til undervisning 

Støtte og sponsorater

MainLayout.Basket [ ]