1. Lav stærke adgangskoder

Hackere bruger komplekse metoder til at finde dine adgangskoder. Når først de har fået adgang til én af dine konti, kan de nemt tilgå den næste, hvis du bruger den samme adgangskode flere steder.

Derfor anbefaler vi, at du laver en ny stærk adgangskode hver gang du opretter dig som bruger i et nyt system.

Men hvornår er en adgangskode stærk? Det anbefales, at du som minimum bruger 8 tegn, og at du blander store og små bogstaver, tal og symboler. 


Eksempel: Sådan du laver en stærk og unik adgangskode

Du laver først en sætning, som du altid kan huske. Hvis du er hundeejer kan det f.eks. være sætningen; Jeg går en Tur med Hunden i Regnvejret!

Herefter bruger du initialerne i ordene og danner adgangskoden; Jg1TmHiR!

Nemt, ikke? Det kan dog være svært at huske de mange unikke adgangskoder, hvorfor du med fordel kan benytte dig af en password manager, som kan hjælpe dig.

Vi har brug for din hjælp

 

Vi søger lige nu testpersoner i alle aldre, som vil hjælpe os i udviklingen af en ny cyberforsikring.

Forsikringen skal hjælpe vores medlemmer før, under og efter en hændelse, hvis man udsættes for online kriminalitet.

Som tak for din deltagelse i testen, kvitterer vi med med et gavekort på 400 kr.

 

Jeg vil gerne hjælpe

2. Hold dine enheder opdateret

Hvis du glemmer at opdatere dine enheder, som eksempelvis din mobiltelefon eller computer, udgør det en stor risiko for hacking. Manglende opdateringer kan så at sige skabe et hul i dit sikkerhedsnet.

Ved at holde dine enheder opdateret mindsker du risikoen, for at personer med dårlige intentioner kan trænge ind til dine personlige oplysninger - med det formål at misbruge dem.

Måske du må give afkald på nogle funktioner, som du har været vant til at have ved hånden, når du opdaterer dine enheder - men din digitale sikkerhed er langt højere, hvis du holder enhederne ajour.

 

3. Tal med dine nærmeste

Det kan være en rigtig god idé at dele de oplevelser, som du har haft online, med dine nærmeste. Det kan være med til at fordre en åben dialog om jeres digitale adfærd og de bagvedliggende risici forbundet med at færdes i det digitale univers.

Hvis du har børn, kan du spørge nysgerrigt ind til, hvad de laver på f.eks. Snapchat eller YouTube. På denne måde får du ikke blot et indblik i, hvad dine børn eksponeres for, men det kan også være med til at styrke tillidsbåndet mellem jer.

Tilliden er vigtig, hvis dine børn skulle komme i problemer. Her skal de kunne komme til dig og få den nødvendige støtte og ro.