1. Tal med dine nærmeste

Det kan være en rigtig god idé at dele de oplevelser, som du har haft online med dine nærmeste. Det kan være med til at fordre en åben dialog om jeres digitale adfærd og de bagvedliggende risici forbundet med at færdes i det digitale univers.

Hvis du har børn, kan du spørge nysgerrigt ind til, hvad de laver på f.eks. Snapchat eller YouTube. På denne måde får du ikke blot et indblik i, hvad dine børn eksponeres for, men det kan også være med til at styrke tillidsbåndet mellem jer.

Tilliden er vigtig, hvis dine børn skulle komme i problemer. Her skal de kunne komme til dig og få den nødvendige støtte og ro.

Vi har brug for din hjælp

 

Vi søger lige nu testpersoner i alle aldre, som vil hjælpe os i udviklingen af en ny cyberforsikring.

Forsikringen skal hjælpe vores medlemmer før, under og efter en hændelse, hvis man udsættes for online kriminalitet.

Som tak for din deltagelse i testen, kvitterer vi med med et gavekort på 400 kr.

 

Jeg vil gerne hjælpe

2. Tag kontrol over, hvad du deler

Selvom du selv kun deler billeder, opslag eller videoer af dem, du kender og har tilladelse fra, kan andre have fri adgang til at dele billeder og indhold af dig, og pludselig kan det være tilgængeligt for din familie eller din chef.

Heldigvis kan du justere dine indstillinger på sociale medier og begrænse, hvem der kan dele billeder og informationer om dig.

3. Ræk ud efter hjælp

Digital vold og krænkelser er ulovligt og kan opleves meget voldsomt for offeret.

Der findes gratis og fortrolig telefonisk rådgivning for alle, som hjælper ofre og pårørende med at håndtere digitale krænkelser og ubehagelige oplevelser på nettet.

Få hjælp ved ved digital vold og krænkelser ved at kontakte stopchikane.nu for voksne eller sletdet.redbarnet.dk for børn under 18 år.