Flere medlemmer og øget overskud hos LB Forsikring efter et turbulent år

Mere end 400.000 danskere er nu medlemmer hos LB Forsikring, og selskabet cementerer dermed sin plads som Danmarks tredjestørste forsikringsselskab til private. Forsikringsselskabet kommer samtidig ud med et årsresultat på 606,1 mio. kr. før skat.

Der er forsat vokseværk i medlemsskaren hos LB Forsikring. Det betød 35.000 nye policer og at lige under 15.000 flere medlemmer sidste år fandt vej til et af de fire forsikringsfællesskaber, der udgør LB Forsikring. Dermed rundede det 140 år gamle forsikringsringsselskab 405.000 medlemmer i 2020.

-Ret beset kan man sige, at vi har haft medlemstilgang siden 1880, men at runde 400.000 medlemmer er alligevel lidt en milepæl for os i LB Forsikring, som vi meget stolte over at nå. Vi er et fællesskab, men vi er ikke lukket om os selv, og vi har plads til flere medlemmer. Derfor er vi også glade for, at vi i 2020 blandt andre har kunnet sige goddag til medlemmer fra vores partnerskab med PFA, siger Anne Mette Toftegaard, adm. dir. i LB Forsikring.

De flere medlemmer gav en vækst på præmieindtægterne på 4,4 % i forhold til 2019, så de samlede præmieindtægter udgjorde 3.163,4 mio. kr. i 2020 før loyalitetsrabat. Samtidig faldt erstatningsprocenten til 70,2 % i 2020 mod 78,6% i 2019, så LB Forsikring ender med et forsikringsteknisk resultat på 194,1 mio. kr. før skat, hvilket er en stor stigning fra de -49,8 mio. kr. det endte på i 2019.

Erstatningsprocenten er i 2020 påvirket af ekstraordinære engangseffekter, hvor Covid-19 og afløbsgevinster er de væsentligste. Renset for engangseffekter udgør erstatningsprocenten 76,1%. Nedlukningen af Danmark gjorde blandt andet, at danskerne kørte mindre i bil, holdt sig hjemme og ikke havde den mængde skader på bil- og indboforsikringerne, som var forventet før året startede.

-2020 var på alle måder et ekstraordinært år med voldsomme udsving, også for os i forsikringsbranchen. I marts var vi lagt ned af skadesanmeldelser på rejseskader, men når vi ser samlet på året, har nedlukningen ført til færre skader og dermed færre erstatninger. Samtidig er det lykkes os at navigere godt i et meget svingende investeringsmarked, så vi også får et rigtig positivt resultatet der. Alt i alt kan vi kun være tilfredse med årets resultat, siger Anne Mette Toftegaard, adm. dir. i LB Forsikring, og henviser til, at årsresultatet på investeringsafkast efter forrentning og kursregulering af forsikringsmæssige hensættelser ender på 410,4 mio. kr.

På trods af de mange udsving i 2020, har hun dog aldrig været bekymret for det økonomiske fundament i LB Forsikring.

-LB Forsikring har en særdeles robust økonomi, og derfor er vi også i stand til at klare hårde år. Det viste 2020 sig så ikke at blive, men det var svært at forudse i foråret. Som medlemsejet selskab er det vores opgave at hjælpe og understøtte vores medlemmer bedst muligt. Vi skal ikke tjene penge til aktionærer, men sikre fællesskabet. Faktisk kan man sige, at vores combined ratio ender lidt lavt på 89% i år. Renset for engangseffekter rammer vi 95%., hvilket er på linje med vores ambition om at holde combined ratio på 95% over en 5-års periode, siger Anne Mette Toftegaard. 

Nyt domicil og innovativ hub.

2020 blev samtidig året, hvor LB Forsikring sagde farvel til sin ejendomme i indre by og flyttede ind i et nyrenoveret domicil på Amerika plads på Østerbro. Her er der, modsat de gamle ejendomme i indre by, plads til, at LB Forsikrings cirka 750 medarbejdere kan sidde under samme tag. Det ser den adm. direktør som en vigtig faktor i det videre arbejde med LB Forsikrings strategiske purpose: ”Sammen gør vi forsikring overflødig”, som blandt andet betyder, at LB Forsikring i løbet af de næste fem år, vil investere en kvart milliard i løsninger, der kan forhindre og reducere skader hos medlemmerne.

-Vi havde meget historie i vores gamle lokaler i indre by, men vores nye domicil, giver bedre mulighed for åbenhed, samarbejde og videndeling på tværs af afdelinger og arbejdsopgaver, når vi alle er samlet et sted. Her har vi også plads til LBeta – vores nye enhed til udvikling af innovative løsninger. LBeta skal accelerere vores arbejde med at bringe nye forhindringsløsninger ud til medlemmerne og gøre forsikring overflødig, og det er de allerede kommet godt fra start med i 2020. Så selvom hjemmearbejde har gjort indflytningen lidt langsommere, er vi alligevel kommet godt på plads, og glæder os til et år, hvor vi forhåbentlig kan sidde mere og flere sammen i vores nye rammer, siger Anne Mette Toftegaard.

LB Forsikring har I 2020 for første gang udgivet en separat CSR-rapport ud over årsrapporten. Se årets CSR-rapport her

Se årsrapporten 2020 her