Delebilsforsikring skal gøre livet lettere for folk uden bil

sommerbil

En forsikring til at dække alle lejebiler i Danmark uanset om det er en elbil lejet på timebasis eller en bil lejet i flere dage, det er hovedtanken bag ved LB Forsikrings nye delebilsforsikring. 

Bilforsikring målrettet til folk uden bil. Det lyder umiddelbart ikke som en forsikring, man kan sælge mange af.  Men hos LB Forsikring, der er Danmarks tredje største forsikringsselskab for private, tror man netop, det er noget deres medlemmer vil kunne bruge.

- Vi kan se en bevægelse fra det at eje en bil til at have adgang til mobilitet og det vil vi gerne støtte op om. Vores vigtigste opgave er at sikre vores medlemmer bedst muligt, og med delebilsforsikringen understøtter vi alle dem, der gerne vil træffe andre og mere grønne bilvalg end de klassiske, uden de skal betale alle mulige forskellige gebyrer hos de enkelte selskaber, siger Steen Holse Andersen, COO i LB Forsikring. 

Konceptet er enkelt. For 50 kr. om måneden eller 600 kr. om året, får man en delbilsforsikring med en selvrisiko på 0 kr. Selvrisikoen er 0 kr.  uanset om det er en af de mange elbiler, der kan lejes på timebasis i flere store byer, eller om du lejer en bil for flere dage. Så længe bilen ikke kører ud af Denmark. 

Delebilsforsikringen giver også adgang til juridisk vejledning om, hvordan man skal håndtere en eventuel tvist opstået i forbindelse med leje af en delebil, der er omfattet af forsikringen. 

-På mange måder er det her lidt bilernes svar på en streamingtjeneste. Du kan selv vælge, hvilken slags bil du vil leje, hos hvem og hvor længe, uden du behøver betale for en lavere selvrisiko hos hver enkelt. Vi har dækket dig, du skal bare vælge den transportløsning, der passer dit behov bedst. Det giver både vores medlemmer valgfrihed og tryghed. Samtidig med det for mange vil betyde en besparelse, alt afhængig af, hvor mange gange de lejer en bil, sige Steen Holse Andersen.

Selvom Delebilsforsikringen på mange måder er målrettet folk uden bil, så må medlemmer med bil naturligvis også gerne købe den. I første omgang regner Steen Holse Andersen dog med, at det bliver folk i storbyerne, der hovedsageligt vil tage Delebilsforsikringen til sig.

Læs mere om delebilsforsikring her