Donation

Lærerstandens Brandforsikring støtter med ½ mio. kr. til flygtninge fra Syrien

Lærerstandens Brandforsikring støtter med en ½ mio. kr. til flygtninge fra Syrien

Tusindvis af flygtninge er den seneste tid kommet til Danmark efter uger og måneder på flugt gennem Mellemøsten og Europa, og endnu flere sidder i nærområderne omkring Syrien. 

Lærerstandens Brandforsikring har valgt at donere en halv mio. kroner, der kan bidrage til at hjælpe de mange børn og voksne, der er berørt af denne tragiske situation. Det mener vi sker bedst ved at støtte professionelle organisationer, der allerede befinder sig i eller omkring Syrien. Den halve million kroner vil derfor blive fordelt på følgende måde:

200.000 kr. ved indsamlingsshowet til Syriens flygtninge
Indsamlingsshowet blev sendt søndag den 20/9-15 på DR og TV2 og som samlet støtter tolv forskellige humanitære organisationer. Læs mere på www.hjaelpnu.nu 

100.000 kr. til Dansk Flygtningehjælp
Dansk Flygtningehjælp vil yde hårdt tiltrængt hjælp til syriske flygtninge og værtsbefolkningerne i Libanon, Jordan og Tyrkiet. Det sker gennem lokale projekter, der skal forbedre levevilkår og infrastruktur, gennem støtte til de mest sårbare familier med uddeling af nødhjælpspakker og basale fornødenheder, fx mad, varmt tøj til vinteren, tæpper, materialer til tag over hovedet samt hygiejnekits og brændsel, og ved skabe sikre fristeder i lokale aktivitetscentre for mennesker ramt af fordrivelse.

100.000 kr. til Red Barnet
Red Barnet vil oprette børnevenlige områder, hvor børn trygt kan lege, gå i skole og få psykosocial støtte til at bearbejde de voldsomme oplevelser, de har været udsat for. De vil tjekke børnenes generelle sundhedstilstand. Og de vil identificere og hjælpe særligt udsatte børn - fx de børn, der er blevet væk fra deres familie under flugt 

100.000 kr. til Unicef
UNICEF vil klæde Syriens børn på til at klare sig gennem den kolde vinter. Hvert år dør mange børn af kulde og endnu flere får lungebetændelse og akutte infektioner i luftvejene. Børnene fryser, fordi de mangler helt basale ting som tøj, sko og varme i de tynde telte, hvor temperaturen falder til under frysepunktet.

Støtten kommer via LB Foreningen, der ejer Lærerstandens Brandforsikring og som løbende støtter velgørende organisationer og projekter.
Kurv: [ ]