LB Forsikring har det bedste medarbejderimage i forsikringsbranchen

En ny undersøgelse fra FinansWatch og analysebureauet Wilke har LB Forsikring som den arbejdsplads, der rangerer højst blandt ansatte i forsikringsbranchen. Ser man på hele finansbranchen ligger LB Forsikring på femtepladsen og er som det eneste skadesselskab med i top ti i undersøgelsen.

For syvende år i træk kommer FinansWatch og analysebureauet Wilke med en undersøgelse af finansbranchens image set fra medarbejdernes side, og her ligger LB Forsikring på en flot førsteplads blandt forsikringsselskaberne. Undersøgelsen måler de ansattes tilfredshed på otte parametre, og LB Forsikring ligger nummer et både, når det kommer til, at man som ansat kan være stolt af sit arbejder, og at der på arbejdspladsen er stort fokus på kunderne og deres behov i virksomheden. Derudover er LB Forsikring på en tæt andenplads på parameteret, at man som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger.

-Det er utroligt vigtigt for mig, at LB Forsikring er en arbejdsplads, hvor man kan lide at være som medarbejder, og hvor man er stolt af sit arbejde. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi har det bedste image blandt medarbejderne i branchen. Samtidig er jeg stolt af, at vores kernebudskab om at være der for vores medlemmer og sætte dem først gennemsyrer hele virksomheden, siger Jan Kamp Justesen, CEO i LB Forsikring og fortsætter:

-For mig hænger de værdier sammen, hvor LB bliver godt bedømt. Vi arbejder alle sammen for at hjælpe vores medlemmer bedst muligt hver dag, og som medarbejder har du muligheden for at træffe beslutninger, der understøtter det arbejde. Det giver en naturlig glæde og stolthed ved arbejdet, som skinner igennem hos LB Forsikring.

Han fremhæver, at de tre parametre samtidig bliver understreget af de mange priser og førstepladser LB Forsikring vinder for deres produkter og services.

-Vi bliver stolte, når vi vinder Forbrugerrådet Bedst i test, som vi gjorde for fire produkter i 2022, eller når vi igen vinder en pris for bedste digitale kundeløsninger i forsikringsbranchen, eller når vi for 11. år i træk vinder Loyalty Award for de mest loyale medlemmer. Men vi vinder de priser, fordi vi arbejder hårdt for medlemmerne, og fordi man som medarbejder er med til at bestemmer og udvikle LB Forsikring.Det bliver en positiv spiral, siger Jan Kamp Justesen.

På trods af den fine placering og den høje score på vigtige værdier, har Jan Kamp Justesen også bemærket de områder i undersøgelsen, hvor LB Forsikring ikke scorer helt så højt.

-Jeg er helt klart opmærksom på, at vi ikke ligger højt på lønvilkår og karrieremuligheder i undersøgelsen, og det er noget, vi har fokus på internt. Det er vigtigt for mig og for virksomheden, at LB Forsikring er et sted, man kan se sig selv udvikle sig. Så her ligger en opgave, hvor vi kan forbedre os. Både med nye tiltag men i høj grad også med at sikre, at vores medarbejdere og eventuelt nye kollegaer kan se, hvilke muligheder der rent faktisk er hos os, siger Jan Kamp Justesen.