Nyt domicil giver nye muligheder

Efter seks årtier i indre by tager vi i LB Forsikring hul på en ny æra, når vi 2. juni flytter til Amerika Plads. Det nye domicil giver blandet andet de næsten 770 medarbejdere mulighed for at styrke samarbejdet på tværs, efter et have siddet på ni forskellige adresser de seneste år.

Begyndelsen af juni byder på flere positive forandringer. Ikke bare kan flere af os komme ud af hjemmekontoret og ind og møde vores kollegaer, vi kommer rent faktisk også til at sidde i samme hus.

”LB Forsikring er vokset kraftigt de seneste år og har nu ca. 770 medarbejdere fordelt på 9 lokationer i indre by. Vi har i takt med væksten de seneste år ledt efter en løsning, hvor vi alle kunne være samlet på én adresse. Den løsning fandt vi i en markant, smuk – og nu helt nyrenoveret - bygning på Østerbro. De seneste måneder er gået med at renovere og gøre lokalerne helt perfekte til os, men nu er de klar til indflytning”, forklarer adm. dir. Anne Mette Toftgaard, og fortsætter: 

”Vores nye domicil bliver et stærkt fundament for at videreudvikle LB i rammerne af vores nye strategi og værdierne åbenhed og fællesskab i de kommende år. Vi kommer i højere grad til at arbejde projektorienteret og agilt, og vi vil i videst mulige omfang arbejde på tværs og sammensætte kompetencer fra alle dele af organisationen. Både for at kunne nytænke vores løsninger, videreudvikle vores samarbejder eksternt og styrke kompetencerne internt i LB. Og her er det vigtigt med de rette fysiske rammer og omgivelser, og dem får vi nu”.

Åbningen af Amerika Plads sker samtidig med, at endnu flere medarbejdere får mulighed for at komme tilbage på kontoret efter at have arbejdet hjemmefra under nedlukningen. Fra 1. juni er målet at 50% af medarbejderne i kan være på arbejdspladsen hver dag, naturligvis i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens retningslinjer. Samtidig arbejdes der også for endnu flere fleksible hjemmearbejdsdage end tidligere. Derfor markerer flytningen på mange måder en ny begyndelse.

Vemodigt farvel?

Lærerstandens Brandforsikring, der blev stiftet i 1880, købte de første lokaler i Kompagnistræde i indre by i 1957. Senere kom flere huse til og Lærerstandens Brandforsikring blev til LB Forsikring med forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og LB Forsikring til PFA. Derfor er det også mere end 60 års historie i indre by, vi nu forlader. Men selvom historien er vigtig, synes Anne Mette Toftgaard ikke, at flytningen er vemodig.

”Vores gamle huse i indre by har tjent os godt, men vores historie er mere end bygninger. Jeg ser vores flytning som en mulighed for både at bevare vores historie og samtidig udvikle os, og tage hul på endnu et nyt kapitel i LB Forsikrings historie. Samtidig har vi været meget opmærksomme på, at vi gerne ville blive i byen, da det også er en del af LB’s DNA. Amerika Plads og Farvergade ligger kun 3,5 km. fra hinanden, men vores nye domicil giver os nogle andre muligheder end vi havde i indre by. Det tror jeg hurtigt, vi bliver rigtig glade for.”

Pension Danmark ejer bygningen, og vi lejer os ind. Bygningen har stået tom siden Banedanmark flyttede ud i slutningen af 2018. Siden da har Pensiondanmark renoveret bygningen, og der mangler nu kun en mellemgang mellem Amerika Plads 15 og 11, hvor vores innovationshub ”LBeta” skal have til huse.

 

1. juni 2020