Vi hylder skolepatruljerne

Januar og februar plejer at være den koldeste tid på året, og derfor gennemfører LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik sammen med landets kommuner og Politiet i uge 5 kampagnen ”Den Sureste Uge”, hvor vi hylder skolepatruljerne for deres indsats.

Skolepatruljerne over hele landet yder hver dag en stor indsats, når de hver morgen sørger for at hjælpe deres kammerater sikkert gennem morgentrafikken. Helt frivilligt og uanset vejret. Og det er ikke tilfældigt, at kampagnen afvikles i uge 5. Det er nemlig den tid på året, hvor vejret viser sig fra sin sureste side.

Kakao, kage og smil til skolepatruljer

Kampagnen, der varer fra den 31. januar og ugen ud, afvikles i samarbejde med 65 kommuner, politikredse og skoler over hele landet, der bakker op om indsatsen ved at møde op på skolevejene for at hylde skolepatruljerne med festlige indslag, varm kakao, slikkepinde og ikke mindst smil til skolepatruljerne.

Nej til sure miner, ja til smil

Desværre er det ikke kun vejret, der kan være surt, det kan trafikanter i morgentrafikken også være. Undersøgelser fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

Skolepatruljerne fortjener om nogen anerkendelse for det ansvar, de tager. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring alle til at give dem et smil på vejen, særligt når vejret er surt.

Indstil årets skolepatrulje

Kender du en fantastisk skolepatrulje? Så kan du klikke på linket nedenfor og nominere dem til Årets Skolepatrulje 2022.

Ud over titlen overrasker vi vinderen med Danmarks fedeste frikvarter, hvor vi fejrer hele skolen med HjemIs-biler, politieskorte, konfetti, DJ og meget mere.

Indstil årets skolepatrulje

Fakta om skolepatruljerne:

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

LB Forsikring har siden 2018 støttet Rådet For Sikker Trafik og skolepatruljerne med 1-2 mio. kroner om året.

Januar 2022