Elever i Herlufmagle er Årets Skolepatrulje 2021

Et engageret arbejde med trafiksikkerhed sikrer i år skolepatrulje på Sydsjælland sejren i konkurrencen om at blive Årets Skolepatrulje 2021. De bliver fejret med et brag af en fest efter et utraditionelt skoleår.

I dag kan skolepatruljeelverne på Susåskolen i Herlufmagle ranke ryggen lidt ekstra, for de bliver kåret til Årets Skolepatrulje 2021. Det er en pris, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring uddeler, og som skal sætte fokus på det store og frivillige arbejde, som skolepatruljeeleverne hver dag udfører.

Når det regner på skolepatruljeeleverne, skal det naturligvis også dryppe på skolens andre elever, og derfor bliver hele skolen inviteret til et festligt frikvarter. Her overrasker Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med flere alle skolens elever med en bus med DJ, fest og farver, samt lidt godt at spise.

- I år er valget faldet på en skolepatrulje, som gør en gedigen indsats for at forbedre trygheden på skolevejen, og som samtidig har særligt fokus på at være inkluderende for elever, som har flere udfordringer i skolen end gennemsnittet. Læreren med ansvar for skolepatruljen er samtidig en ildsjæl, som hver morgen støtter skolepatruljen. Det gør alt sammen Susåskolen afd. Herlufmagle til landsvinder i et ellers stærkt felt, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatruljer landet over gør en stor indsats
Det er svært at vælge imellem de skolepatruljer, som bliver nomineret til at deltage i konkurrencen om at blive Årets Skolepatrulje. Der er nemlig et ufatteligt stort engagement i skolepatruljerne landet over, hvilket bliver bekræftet i det store antal nomineringer, som forældre, elever og lærere hver år indsender til det panel, som udvælger de regionale og den nationale vinder.

- Det har ikke været verdens letteste år at være skolepatrulje i. Alligevel er skolepatruljer over hele landet mødt op for at hjælpe de mindre elever sikkert i skole, hver gang det var muligt. De skal hyldes, og det er der heldigvis mange, der er enig i, for vi har modtaget et stort antal nomineringer til Årets skolepatrulje. Årets vinder har dog taget opgaven lidt længere. De passer ikke bare på de små i trafikken, men laver også små trafiksikkerhedskampagner, spreder glæde med nissehuer til jul og spiller dagligt en rolle for sammenholdet på skolen. Så de fortjener i høj grad at blive fejret, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen.

En dommerkomité bestående af Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, politiet, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og en repræsentant for landets færdselskontaktlærere har udvalgt Susåskolen afd. Herlufmagle som den landsdækkende vinder blandt de fem regionale vindere, som blev kåret tidligere i år.

Fakta:

  • Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje.
  • Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
  • Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.
  • Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Kontakt:

Jeppe Gudmandsen, Rådet for Sikker Trafik: 28115863

Liv Kofoed-Jensen, Rådet for Sikker Trafik: 25727110

Marie Grabow Westergaard, pressechef LB Forsikring: 31438233