Lærere, pædagoger og sygeplejersker med flere får 153 mio. kroner tilbage

LB Forsikring runder 360.000 medlemmer og deler ud af overskuddet til medlemmerne som aldrig før. Det gælder både fra forsikringsdriften og fra investeringsvirksomheden. Samtidig kan medlemmerne se frem til billigere husforsikringer.

LB Forsikring er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab, som med Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og FDM Forsikring nu har rundet 360.000 medlemmer. Alle fire medlemsgrupper får i år ekstra værdi i at være forsikret i et medlemsejet selskab.

Bruttopræmieindtægterne før anciennitetsrabat er steget med 96,9 mio. kr. til 2.539,5 mio. kr., hvilket er lidt bedre end forventet. Bruttoerstatningsudgifterne er faldet med 99,7 mio. kr. til 1.865,8 mio. kr. Faldet skyldes dels lave skadefrekvenser i 2014, og dels at 2013 var påvirket af stormene Allan og Bodil. Samlet set ender LB Forsikring ud med et resultat før anciennitetsrabat og skat på 612,5 mio. kr.  LB Forsikring tilbagebetaler 25% af forsikringsdrift såvel som investeringsvirksomhed, således at der i år gives 153,1 mio. kr. tilbage i form af overskudsdeling til medlemmerne. Det højeste beløb nogensinde.

”Vi er meget tilfredse med resultatet for 2014. Vi har fået flere medlemmer, øget antallet af policer, øget overskuddet, haft et godt investeringsresultat og formået at gøre det samtidig med at bibeholde branchens laveste omkostningsprocent”, siger Anne Mette Toftegaard, administrerende direktør i LB Forsikring og fortsætter; 

Et lukket kredsløb for medlemmerne
”Det vigtigste er, at vores medlemmer er tilfredse. Tilfredse med vores produkter, vores priser og den måde de bliver mødt på, hvis de ønsker rådgivning eller skal have hjælp til en skade”, siger Anne Mette Toftegaard. ”Vi følger dette tæt internt i organisationen, men også gennem uafhængige eksterne kilder, som eksempelvis Forbrugerrådet, hvor vi i deres seneste fire test er blevet placeret som Bedst i Test af magasinet Tænk Penge. Derudover følger vi EPSI’s årlige målinger tæt, hvor vores fire forsikringsbrancher i 2014 var placeret på plads nummer 1-4, i forhold til kundetilfredshed og loyalitet”.

”Vi ser vores forretning som et lukket kredsløb, til fordel for vores medlemmer. 2014 har givet et godt økonomisk resultat og det skal vores medlemmer nyde godt af”, siger Anne Mette Toftegaard og fortsætter; ”Som følge af det har vi sat prisen på vores husforsikring ned i 2014, og derudover vil vi i år uddele det største beløb nogensinde i overskudsdeling. Ved at skabe større synlighed for vores forretningsmodel og samtidig sikre at vi er relevante overfor vores medlemsgrupper, tror vi på, at vi kan nå vores ambitiøse mål om at vokse med 20% i antallet af policer frem til 2018”, afslutter Anne Mette Toftegaard.