Vi støtter skolepatruljen

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har frem til 2023 indgået et samarbejde, der fortsat skal gøre det attraktivt at være Skolepatrulje og skabe respekt for det store stykke arbejde Skolepatruljerne dagligt gør rundt omkring i landet.

Skolepatruljerne skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

I dag går de stadig forrest som det gode eksempel og minder alle os andre om, at vi skal passe på hinanden – ikke bare i trafikken, men overalt i livet. De tager et større ansvar end de fleste og ser det som helt naturligt at hjælpe de mindste elever sikkert i skole hver morgen. Skolepatruljen viser os alle sammen, at en lille smule hensyn og overskud er alt det kræver – så er vi godt på vej sammen. 

Samarbejdet er blevet muligt gennem en donation fra LB Foreningen, som ejer hovedparten af LB Forsikring. Projektet støttes med 3.900.000 kr., fordi det forener tanken om at gøre noget godt for andre og trygheden ved at kunne komme sikkert til og fra skole. 

Vi er et forsikringsselskab med dybe rødder i den danske skoleverden. Skolepatruljerne er en helt naturlig forlængelse af vores DNA. Eleverne og deres lærere fortjener al den støtte og respekt de kan få, og vi er stolte over at være en del af projektet.

Læs mere om Skolepatruljerne her

Årets skolepatrulje

Hvert år kårer vi, sammen med Rådet for Sikker Trafik, en skolepatrulje fra hver af de fem regioner i Danmark. De vinder hver 5.000 kr., og af de fem skoler er der én, der vinder titlen som Årets Skolepatrulje. Hovedpræmien er Danmarks fedeste frikvarter for hele skolen. 

I 2022 uddelte vi prisen som "Årets Skolepatrulje" til Fælleshåbsskolen i Børkop, som blev udvalgt blandt i et stærkt felt af skolepatruljer. Vi fejrede skolepatruljen med paradekørsel gennem byen, politieskorte og en surprisefest i det store frikvarter med konfetti og is til alle, som en belønning for det store arbejde, som eleverne hver dag udfører, så trygheden på skolevejen bliver forbedret for andre elever og deres forældre.

Læs mere i pressemeddelelsen