Menu

Se hvad vi måler

Bilist+ indsamler data fra sensorerne på din telefon, mens du kører. Når turen er afsluttet, uploades disse data til behandling.

Når appen er aktiv måler den følgende:

 1. At du igangsætter og standser en transport, uanset om den sker med bil eller på anden vis, herunder hvor mange kilometer du bevæger dig;
 2. Hvornår du bevæger dig; 
 3. Hvilket transportmiddel du benytter; 
 4. Hvordan du bevæger dig, fx hastighed, hårde opbremsninger og lignende; 
 5. Om du bruger mobiltelefonen i forbindelse med transporten;
 6. Din placering med en fejlmargin op til 100 meter;
 7. Typen af device og OS version (til brug for service og opdateringer);
 8. Om du har foretaget en manuel rettelse af turen og tidspunktet for rettelsen; 

Disse datapunkter vil blive anvendt til at beregne en kørescore, der består af en distraktionsscore, en sikkerhedsscore og en øko-score.

Sikkerhedsscoren 

Hårde opbremsninger er én af de faktorer, der kan påvirke din sikkerhedsscore i Bilist+. Hårde opbremsninger sker nemlig ofte, fordi man ikke er opmærksom på forholdene i trafikken længere fremme på vejen.

Hårde accelerationer er en anden faktor som påvirker sikkerhedsscoren. Dette parameter fortæller appen mere om din kørestil; om du er tålmodig eller mere aggressiv.

Hårde eller skarpe sving påvirker også sikkerhedsscoren og fortæller appen om risikovillighed og chancetagen. Der er større sandsynlighed for uheld pga. udskridning hvis du tager mange hurtige og skarpe sving.

Din sikkerhedsscore (0-10) består af et vægtet gennemsnit af tre parametre: 

 • Antal hårde opbremsninger
 • Antal hårde accelerationer
 • Antal hårde/skarpe sving 

Distraktionsscoren 

Bilist+ registrerer al brug af mobilen, mens du kører. Det vil sige oplåsninger af mobilens skærm, hvis du fx betjener apps, svarer på beskeder eller foretager håndholdte telefonopkald. Håndfri betjening som fx opkald via Bluetooth bliver optaget og lagret på turen, men tæller ikke med i distraktionsscoren. Dog kan håndfri betjening lægge beslag på opmærksomheden, hvorfor du kan følge med i håndfrit brug også.

Du må gerne bruge din mobil til musikafspilning eller som GPS, mens du kører. Men husk at vælge spilleliste eller indtaste destinationen, inden du starter turen.

Din distraktionsscore (0-10) består af et vægtet gennemsnit af følgende parametre: 

 • Antal skærmoplåsninger 
 • Distance og varighed af oplåst skærm 
 • Antal telefonopkald 
 • Distance og varighed af telefonopkald 
 • Type af telefonopkald (håndholdt eller håndfrit) 

Øko-scoren

En stabil gennemsnitsfart uden alt for hårde eller alt for bløde accelerationer giver en høj øko-score. Langsomme og bløde opbremsninger (gerne motoropbremsning) påvirker også øko-scoren positivt.

Din øko-score (0-10) består af en udregning af fart-stabilitet.