Menu

Danskerne har færre skiskader - men corona giver stadig masser af travlhed hos Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab 

Selvom Europa er mere åbent, har skihungrende danskere ikke helt indtaget pisterne på samme måde som i 2020, hvor vi sidst havde en normal skisæson. Antallet af anmeldte skiskader er således faldet med 32 % efter den første halvanden måned af 2022 i forhold til 2020. Der er dog stadig voldsomt travlt hos LB Forsikring i vinterferien. For udfordringer med coronarestriktioner og smitte er der nok af. 

18/2-22

Næsten en tredjedel færre danskere skal på sygehuset eller fragtes hjem med fly efter skituren i år, end i 2020. Det viser tal fra Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab, LB Forsikring, som Falck Global Assistance har indsamlet på skiskader fra 1. januar til 15. februar i år.

”De færre skader skyldes desværre ikke, at danskerne er blevet bedre til at stå på ski, men at færre er kommet afsted også i år, selvom vi har et mere åbent Europa. Det betyder dog ikke, at vi har en rolig tid lige nu. Vi har rigtig, rigtig travlt, og vi er kun igennem den første vinterferieuge”, siger Anne Mette Kirkegaard, Skadeschef i LB Forsikring, og fortsætter:

”Restriktioner og corona-smitte fylder enormt meget hos vores medlemmer. Omkring en tredjedel af vores opkald omkring rejser er fra medlemmer, der er i tvivl om, hvordan deres rejseforsikring dækker i forhold til både restriktioner, og hvis de bliver syge med corona.”

 Og selvom skiskader fylder mindre, er der stadig stort behov for hjælp til danskere på ferie.

”Corona-smitten er også høj i resten af Europa, og hvis vores medlemmer bliver syge, mens de er afsted, skal de stadig have hjælp. Så der er nok at se til”, siger Anne Mette Kirkegaard.

Klar til at hjælpe

Selvom der lige nu er mange, der er bekymrede for, om de kan komme på ferie, så skal man ikke lade sig afskrække fra at booke en skiferie, mener skadeschefen, man skal bare huske at tjekke reglerne på destinationen, inden man tager afsted.

”Det er slet ikke umuligt at komme på skiferie eller en anden slags ferie, hvis man vil det. Rigtig meget af verden er åben igen. Bare husk at tjekke indrejsereglerne, der hvor du skal hen, så du ikke ender i en dum situation. Det er også en god ide at tjekke ens rejseforsikring, inden man rejser, så man kan se, hvordan man er dækket. Man kan finde svar på langt de fleste spørgsmål om corona og rejser på vores hjemmeside, så man selv kan tjekke op på det, uden at skulle ringe og vente i kø. Men vi sidder naturligvis også klar til at hjælpe, hvis man har behov for det,” siger Anne Mette Kirkegaard.

Selvom vi kun er halvvejs igennem skisæsonen, vurderer hun dog, at der vil være færre skiturister og også færre skader i 2022 end vanligt.

”Sammenligner vi med 2020, så ender vi nok med at have færre brækkede knogler og beskadigede ledbånd, men flere der skal have hjælp på grund af coronarelaterede skader,” siger Anne Mette Kirkegaard.

De ofte stillede spørgsmål til rejseforsikringen i hos LB Forsikring:

Er jeg dækket for coronavirus på rejsen?

Rejseforsikringen dækker efter de gældende vilkår - også udgifter i forbindelse med coronavirus, så længe du følger Udenrigsministeriets vejledninger.

Hvis jeg bliver nægtet indrejse?

Bliver du nægtet indrejse ved ankomst til rejsemålet, fordi du bliver testet positiv, eller fordi du er nær kontakt til en smittet, og du derfor må rejse hjem igen, så hjælper vi ekstraordinært med dækning af ekstraudgifter til hjemrejse før tid.

Hvad hvis jeg bliver pålagt at gå i isolation?

Hvis du forpasser din planmæssige hjemrejse, fordi du bliver sat i isolation på feriestedet som følge af coronavirus – herunder også hvis du bliver sat i isolation som nær kontakt - så dækker forsikringen ekstra udgifter til ophold og ny hjemrejse i efter de gældende vilkår for forsinket fremmøde.

Du skal dokumentere, at du er nær kontakt, og at du er blevet pålagt at gå i isolation.

Hvis jeg har brug for akut hjælp på rejsen?

Har du brug for akut hjælp på rejsen, så ring til vores samarbejdspartner Falck Global Assistance på +45 70 15 55 00. De er klar til at hjælpe dig døgnet rundt.