Menu

E-mails og direkte markedsføring

Når du giver LB Forsikring samtykke til at sende dig markedsføring på e-mail, SMS eller til Min Side, anvender vi personoplysninger om dig til brug for direkte markedsføring med henblik på at sende dig relevante e-mails, sms og nyheder på Min Side. Vi er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. 

Formål med behandling af dine personoplysninger

Formålet med behandling af dine personoplysninger er udsendelse af markedsføring fra os, herunder at forbedre vores kommunikation og målrette markedsføringen til modtageren.

Behandling af personoplysninger til udsendelse af markedsføring

I forbindelse med at vi indhenter dit samtykke til, at vi må sende dig e-mails, meddelelser til Min Side og SMS-beskeder med markedsføring, indsamler vi dine kontaktoplysninger. Disse oplysninger behandler vi efter databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Afgivelse af dine personoplysninger og afgivelse af samtykke til markedsføring er frivillig og påvirker ikke dit eventuelle medlemskab hos os. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke til markedsføring ved at kontakte os, gå ind på vores hjemmeside via linket i din kvitteringsmail eller logge på Min Side.

Behandling af personoplysninger til at målrette markedsføringen

Når vi sender markedsføring ud til dig per e-mail, indsamler vi information om, hvorvidt e-mailen åbnes, og om der klikkes på links i e-mails, meddelelser til Min Side og sms-beskeder. Vi bruger disse oplysninger til at målrette markedsføringen og udarbejdelse af statistik. Disse oplysninger behandler vi efter databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f (interesseafvejning).

Behandling af medlemsoplysninger til brug for markedsføring

Er du medlem, bliver du i forbindelse med afgivelse af samtykket bedt om tillige at oplyse dit medlemsnummer. og/eller CPR-nummer, så vi ved, at du er medlem i forvejen, herunder hvilke forsikringer og dækninger mv., du har hos os. Det gør vi for at målrette vores markedsføring efter dine behov og forsøge at undgå, at du modtager irrelevant markedsføring fra os. Dine forsikringsoplysninger behandler vi efter databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f til markedsføringsformål. Vi behandler ikke følsomme personoplysninger om dig til direkte markedsføring.

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger

Trækker du dit samtykke til markedsføring tilbage, benytter vi ikke længere dine personoplysninger til at sende dig elektronisk markedsføring.

Vi gemmer identifikationsoplysninger og dokumentation for dit afgivne samtykke og tilbagetrækning heraf i indtil 3 år efter, at vi sidste gang sendte markedsføring til dig. Hvis vi ikke har sendt markedsføring til dig forud for tilbagetrækningen af dit samtykke, sletter vi disse oplysninger. Hvis der opstår en klage eller tvist vedrørende samtykket, udsendelser eller vores behandling af dine personoplysninger, gemmer vi oplysningerne, indtil tvisten er endeligt afgjort, jf. afsnittet ”Klager og tvister”.

Hvis du meddeler os, at du ikke ønsker at blive ringet op eller at modtage markedsføring via fysisk brev fra os, gemmer vi dit telefonnummer og/eller din adresse, så vi kan efterkomme din anmodning.

Er du medlem, behandler vi fortsat dine personoplysninger med henblik på opfyldelse af forsikringsaftalen/aftalerne med dig, jf. afsnittene ”Medlemsforhold og policeadministration og ”Skadebehandling”.

Hvem vi kan dele dine personoplysninger med

Dine personoplysninger vil blive behandlet af vores databehandlere, herunder markedsføringsbureauer og it- og hostingpartnere beliggende inden for EU/EØS. Disse databehandlere behandler alene dine personoplysninger efter aftale med og instruks fra os.

Øvrig information omkring behandling af dine personoplysninger 

Du kan læse mere omkring LB Forsikring som dataansvarlig, kontaktinformation til vores databeskyttelsesrådgiver, dine rettigheder efter databeskyttelsesreglerne og klagemulighed til Datatilsynet her. Du kan også læse om, hvordan LB Forsikring i øvrigt behandler dine personoplysninger.