Menu

Problemer med bil- og husforsikring

I øjeblikket kan du ikke beregne pris eller ændre på din hus- og bilforsikring. Du er velkommen til at ringe til os i vores åbningstid og få et tilbud. Vi beklager ulejligheden.
33 95 76 80

LB Forsikring vil forhindre skader i trafikken med ny app

Det medlemsejede forsikringsselskab er nu klar med en kørselsapp, der skal reducere antallet af skader i trafikken. Til gavn for trafikanter, egne medlemmer og samfundsøkonomien.

24/8-23

LB Forsikring er nu klar til at begynde at invitere medlemmerne med i en kørselsapp, der har til formål at forhindre bilulykker og bilskader til gavn for det enkelte medlem og fællesskabet. Den nye app understøtter samtidig LB Forsikrings drøm om at gøre forsikring overflødig ved at forskyde fokus fra forsikring til forhindring. Altså at reducere antallet og omfanget af skader.

’I LB Forsikring er vores ambition at tage ansvar og hjælpe, hvor vi kan. Det betyder også, at vi går på to ben. Dels skal vi selvfølgelig hjælpe vores medlemmer, når skaden opstår. Men vi har også en opgave i at forhindre, at skader opstår i første omgang. Her er Bilist+ et bidrag til at forfølge den ambition, og vi er glade for, at vi nu er klar til at lancere produktet,’ siger Mikkel Frost Kopenhagen, direktør for Forretningsudvikling og Innovation hos LB Forsikring.

Netop bilskader og bilulykker er der et stort potentiale i. I 2022 blev der anlagt 73.595 bilskader, og den samlede udbetaling på de i 2022 anlagte bilskader var på 482,6 millioner kroner hos LB Forsikring. Værdien af at forhindre disse kan derfor være betydelig - også for samfundet. Målet med Bilist+ er:

  • at sikre en mere sikker trafik
  • at nedbringe samfundsomkostninger (kø, oprydning, indlæggelser etc.)
  • at nedbringe klimapåvirkningen ved at færre skader skal udbedres.

LB Forsikring har kørt en pilottest på Bilist+ fra november 2020 til juni 2022. Testen har vist potentialet i Bilist+, der forbedrer kørselsadfærden ved at synliggøre medlemmernes kørsel og give dem incitamenter til at forbedre sig. Derudover har godt 2000 medlemmer i løbet af sommeren 2023 ligeledes haft mulighed for at teste Bilist+, og det er forløbet godt.

’Vi kan se, at de medlemmer, der kører med Bilist+, har færre hårde opbremsninger. Der er også sket en reduktion i brugen af mobiltelefon under kørslen. Det er vi selvfølgelig glade for, fordi det er med til at øge trafiksikkerheden, og i sidste ende skulle det gerne resultere i færre og mindre skader. Vi håber at flest mulige medlemmer vil tage imod tilbuddet og gøre brug af app’en i deres daglige kørsel, siger Mikkel Frost Kopenhagen.

Den nye app er et tilbud til de medlemmer, der gerne vil gøre brug af den, og medlemmerne vil løbende blive inviteret med på løsningen. Gevinsten for medlemmerne er, at de med god kørsel kan optjene en reduktion i deres selvrisiko.

’Vores ambition er at give vores medlemmer positive incitamenter til at køre mere sikkert. Vi er i fuld gang med at udvikle løsninger, der skal være med til at forhindre skader i at opstå. Vi har tidligere lanceret LeakBot, der har til formål at forhindre vandskader, nu er vi så klar med denne løsning i trafikken, siger Mikkel Frost Kopenhagen.