Menu

Turen går til udlandet i sommerferien i år – på trods corona og krigen i Ukraine

Vi skal ud af landet til sommer. 45% planlægger at tage til udlandet i sommerferien og 23% overvejer det, viser en ny undersøgelse fra LB Forsikrings medlemspanel.

19/4-22

Efter to år med corona er der mange, der drømmer om en ferie i udlandet. En del lader det ikke blive ved drømmen. Det viser et helt ny undersøgelse lavet blandt LB Forsikrings medlemmer. Her er det kun 30% der svarer definitivt nej til en udlandstur til sommer, mens 45% svarer ja, og 23% overvejer det.

Medlemmernes svar i undersøgelsen passer rigtig godt med den oplevelse, man har i rejeskadeafdelingen i LB Forsikring.

-Folk vil rigtig gerne afsted til udlandet. Mange har været hjemme de sidste to sommerferier, og nu vil man gerne se andet og mere end Danmark. Vi kan også mærke, at der heller ikke er den samme bekymring for corona hos vores medlemmer, som der har været. siger Anne Mette Kirkegaard, skadeschef i LB Forsikring.

Det går også igen i undersøgelsen. Her er det kun 14%, der angiver, at covid-19 i meget høj grad eller i høj grad har haft indflydelse på, hvor man skal på sommerferie i år. 26% siger, det slet ikke påvirker dem.

-De medlemmer vi taler med, er generelt ikke bange for at blive alvorligt syge. Det, man kan være bekymret for, er, at man blive sat i isolation på et låst hotelværelse eller på sygehuset i et fremmed land. De fleste er dog helt rolige ved tanken om at rejse ud i Europa i sommerferien, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Heller ikke krigen i Ukraine påvirker rejselysten synderligt. Kun 12% angiver, at krigen i meget høj grad eller i høj grad har haft indflydelse på deres overvejelser om at rejse udenlands i sommerferien.

Mændene er mindre bekymret og generelt færre oversøiske rejser

Dykker man lidt ned i undersøgelsen, kan man dog se, at det især er mændene, der gerne vil udenlands til sommer. De har også mindre bekymrede for både corona og krigen i Ukraine.

50% af de adspurgte mænd svarer ja til, at de har planer om en udenlandsrejse, mens 40 % svarer klart ja hos kvinderne. Det er også kun 9% af mændene, der svarer at krigen i høj grad eller meget høj grad har haft indflydelse på deres overvejelser om at rejse ud. For kvinderne er det tal 16%.

Fælles for begge er det, at der er nogle destinationer, som man fravælger på grund af corona-situation.

-Undersøgelsen viser, at Asien og Afrika stadig ikke er så populære, som før corona. 37% svarer, at de ikke vil tage til Asien og 34%, at de ikke vil tage til Afrika på grund af corona. Det er også det, vi oplever. Vores medlemmer overvejer stadigvæk lige de lange oversøiske ture en ekstra gang. Vi kunne dog se en stigning i ture til Thailand i vinterferien, så det kommer helt sikkert igen. For nu vil folk bare til sommer og sol i Europa, siger Anne Mette Kirkegaard.

Hun minder om, at selvom det er meget lettere at rejser nu end sidste sommer, så er det stadig vigtigt, at man holder sig opdateret på indrejsereglerne, der hvor man rejser hen.

-Der er stadig forskellige regler og restriktioner rundt omkring i både verden og Europa, og det er en selv, der skal have styr på dem. Vi står altid klar til at hjælpe, men man skal også selv huske at holde sig orienteret, siger hun.

På LB Forsikrings fire forsikringsbrands hjemmesider, kan man altid holde sig opdateret på rejseforsikringen og coronadækning.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget i LB Forsikrings medlemspanel, der er rekrutteret blandt LB Forsikrings over 412.000 medlemmer. 1579 medlemmer, der alle er over 18 år, har deltaget i undersøgelsen. 52 % af respondenterne er kvinder og 48% mænd. Undersøgelsen er gennemført i ugerne 12-14 2022.

Læs hele undersøgelsen her